Er komt een zonovergoten weekend aan!!
En kindjes in de zon, dat betekent water, want daar houden ze van…
Zoals ze ook dol zijn op waterijsjes.
Daarom deel ik graag een paar van mijn favoriete hotspots in en rondom Amsterdam voor wanneer het tropisch warm is en je samen met je kindje wilt poedelen in het water.


raketijsje

Wat fijn is aan de ligging van Amsterdam is dat je binnen no time op het strand kan zijn van bijv. Zandvoort, Bloemendaal of Wijk aan Zee.
Ga je met de auto, dan  heb je alleen wel te maken met al die andere duizenden Amsterdammers die ook ‘spontaan’ hebben besloten om een dagje strand te doen, zeker in het weekend is deze kans reëel en beangstigend groot en sta je soms al gauw een paar uur van je kostbare vrije uurtjes in de file,
3502450517-fbf2f261
Wijzelf hebben geen auto, dus pakken vaak de trein vanaf Sloterdijk naar Zandvoort aan Zee.
Onze favo strandtent zit in Bloemendaal en das nou net een beetje te lang wandelen over het strand met een kleintje en de bus vanaf het station is ook niet altijd fijn.
Laatst hadden we daarom onze fietsen meegenomen in de trein (een kaartje voor je fiets kost zo’n €6,50 pp) en fietsten we heerlijk met Ava achterop vanaf het station binnen no time naar Bloemendaal.
De eerste strandtent die je daar tegen komt is Rapa Nui en is echt een aanrader om een dagje strand heel relaxed te maken.
republiek

Bij het kleurrijke Rapa Nui geniet je van de ondergaande zon, lekkere muziek, goed eten en een glaasje wijn terwijl je kleine met andere kindjes door het zand rolt en alle ouders voor elkaar een oogje in het zeil houden.
Er heerst een relaxte sfeer, meer hippie dan hipster.
Woodstock voor mensen met kinderen dus!

Soms heb je gewoonweg geen zin in een hele tocht in de auto of de trein en wil je gewoon op de fiets springen en ergens anders neerploffen met een kleedje, eten en tijd hebben om een tijdschrift te lezen of bij te kletsen met vrienden terwijl je kind urenlang zoet is in een poeltje water.
Dit kan op meerdere plekken in Amsterdam, de volgende plekjes zijn gegarandeerd waterpret:
plantageartissunshine_1_1
blog waterpret artis

 

Vorige weekend waren we naar Artis met Ava en een vriendje van haar en eindigden we op het terras van cafe restaurant De Plantage. Dit gedeelte maakte eerder nog deel uit van Artis, maar is een tijdje terug helemaal gerenoveerd en is nu een openbaar terras met een geweldig uitzicht op de roze flamingo’s.
Je waant je er in Parijs of een andere mondaine stad.
En er zijn supermooie fonteinen waarin alle kindjes zich vermaken en dat mooie regenbogen vormt in de zwoele avondzon.

FullSizeRender
Enige minpuntje is…er wordt geen eten (wel drinken) geserveerd op terras door de Plantage.
Maar dat is tegelijkertijd ook weer een pluspunt, want kinderen zitten toch niet te wachten op een moeilijk gerecht van hun menukaart en dus kiezen veel mensen ervoor om lekker frietjes te halen bij de snackbar op de hoek tegenover Artis. En die smaken natuurlijk goddelijk na een paar ur in het water. Toen wij er waren vierden er ook twee gezinnen gezellig hun verjaardagsfeestje, er heerst dus een heel gezellig los sfeertje.

KidsproofAmsterdam_Spartelvijfer_1
Waar wij ook vaak komen voor wat verkoeling, is in het Westerpark.
De oostelijke kant van de langgerekte vijver op het Westergasterrein is in de zomer namelijk een kinderbadje!
In de zomer kunnen alle kinderen uit de buurt lekker badderen in de grote spartelvijver in het park. Er mogen verder ook geen honden komen en het gebruik van glaswerk is verboden: wel zo veilig voor de kleintjes.
Er zitten geen chemicaliën in het water want elke druppel wordt opnieuw gebruikt voor de beplanting in het park. Elke ochtend wordt het water ververst met leidingwater.
Ik baal alleen dat inmiddels de wc’s bij de tennisbaan even verderop dicht zijn, als je dus moet plassen is het een eindje lopen naar de horecazaken op het terrein verderop.

Pierenbad in het Vondelpark in Amsterdam

Een oude klassieker is natuurlijk het pierenbadje in het Vondelpark, die ontbreekt dus ook niet in dit lijstje:

Pierenbad-Bellamyplein-CITYMOM

Een redelijk onontdekt pareltje is het peuterbadje aan het Bellamyplein in Amsterdam West.
Je kan hier heerlijk verkoeling zoeken en genieten onder de bomen.

haarlemmerplein-4
Een plekje waar ik zelf nog niet ben geweest, maar waar ik wel vaak langsfiets en dan heel veel mensen gezellig door de waterfonteinen zie rennen, is op het Haarlemmerplein.

FullSizeRender
Last but not least: als je toch een lekker eindje wilt fietsen, fiets dan naar Amsterdam-Noord. In Noord gebeurt het sowieso natuurlijk, maar daar was altijd al het Twiske. Een supermooi natuurgebied, lekker weg van alles.

Ben benieuwd waar jullie belanden dit weekend, let me know!
Veel waterpret toegewenst in ieder geval!

Liefs,
Amsterdam Mom

Even voorstellen: blogster Amsterdam Mom Romyamsterdam-mom-foto-fb
Romy is vijfendertig jaar en moeder van dochter Ava (3 jaar), in haar blogs voor Koter&Co deelt ze haar belevenissen en ervaringen als mom in de stad Amsterdam