Je houdt er van of niet: rabarber. Rabarber is goed voor zwangere vrouwen, door de vitamine b11, calcium en kalium die er in zit.

Rhubarb-crumble-pie21

Met vitamine b11 bevorder je een gezonde groei voor je baby. Dit zorgt er namelijk voor dat je kindje geen open ruggetje of een hazenlip kan krijgen. Verder is het heerlijk zoet/zuur waardoor kinderen het vaak ook heerlijk vinden! Hieronder twee recepten die jij kan maken!

Recepten

Rabarber crumble taart

Rhubarb-crumble-pie21

Deze heerlijke rabarber crumble taart is niet moeilijk te maken. Let op bij het kopen van rabarber dat de stengels stevig zijn. Wanneer de stengels slap zijn is de rabarber minder vers en kun je deze minder lang bewaren.

Voor 10 á 12 personen
Voorbereidingstijd: 40 minuten
Baktijd: 20 á 25 minuten.

Ingrediënten:
Taartbodem
250 gram bloem, gezeefd
5 gram zout, gezeefd
125 gram boter, in blokjes op kamertemperatuur
125 gram rietsuiker
1 ei
Rabarbercompote

1 kg rabarber, schoongemaakt en in stukjes van 1,5 cm gesneden
Sap van 1 sinaasappel
100 gram rietsuiker
1/2 theelepel vanille extract
Crumble topping

70 gram bloem
70 gram havermout
70 gram rietsuiker
70 gram koude boter
Eventueel poedersuiker om over de crumble taart te strooien
Recept rabarber crumble taart

Recept
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voor de taartbodem doe je de bloem, zout en boter in een grote kom en maak je er met je vingers een fijn kruimelig mengsel van. Doe de suiker en ei erdoor. Laat het deeg 20 minuten in de koelkast rusten.

In de tussentijd kun je de rabarber en crumble topping maken.

Doe de rabarber samen met het sinaasappelsap, de suiker en het vanille extract in een grote pan en zet op middelgroot vuur. Wanneer de rabarber kookt zet je het vuur iets lager en laat je het in ongeveer 12 minuten zachtjes gaarkoken.

Crumble topping
Doe de bloem en boter in een kom en maak er met je vingers een kruimelig mengsel van. Roer de suiker en de havermout erdoor.

Haal het deeg uit de koelkast en leg deze op een ingevette ovenplaat en druk uit totdat het deeg over de hele bodem gelijkmatig verdeeld is. Prik gaatjes in het deeg en zet in de oven voor 10 tot 15 minuten.

Haal de bakplaat uit de oven en zet de oven op 200 graden.

Schenk de rabarbercompote bovenop de taartbodem. Daar bovenop komt een dun laagje crumble.

Plaats de schaal voor ongeveer 20 minuten in de oven. Totdat de crumble topping gaar en mooi bruin gekleurd is.

Als je het leuk vindt kun je er met een fijn zeefje een beetje poedersuiker overheen strooien.

Rabarber-gembercompote met slagroom
Rabarber-gembercompote-met-slagroom-made-by-ellen-1024x1024

Deze rabarber-gembercompote met slagroom is zowel waanzinnig lekker als super makkelijk te maken. Laat je dan ook niet afschrikken door het idee dat je compote moet maken want compote is niets anders dan een moes van vruchten. En dat is super easy te maken.

Voor 4 à 6 personen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 12 minuten

Ingrediënten

  • 1kg rabarber, schoongemaakt en in stukjes van 1,5 cm snijden
  • 4 cm verse gember, geschild en in plakjes
  • 100 gram rietsuiker
  • Scheut water
  • Ongezoete slagroom
  • Paar blaadjes verse munt, fijngehakt

Recept rabarber-gembercompote met slagroom

Doe de rabarber in een grote pan en voeg de gember samen met de suiker en een goede scheut water toe. Breng aan de kook en laat op zacht vuur in ongeveer 12 minuten gaarkoken.

Haal de plakjes gember uit de pan en laat de compote afkoelen.

Klop de slagroom en serveer deze samen met de rabarbercompote.

Strooi de munt over het gerecht.

Eetsmakelijk!

De recepten en foto’s komen van Made by Ellen.