Gewoon zoals vroeger-in het pre-kind tijdperk- even relaxed bijkletsen met een vriendin bij een koffie-barretje.
Girltime met koffie!!
Maar dan nu met kind, moet kunnen toch?


Zo had ik heel nonchalant een koffie-afspraak ingepland met een vriendin bij de Coffee Company op de Kinkerstraat. MET dochterlief.

Ik bestelde voor Ava een ‘babyccino’.
Voordat ik zelf moeder werd, had ik hier ook nog nooit van gehoord: een uit Brooklyn-NY- overgewaaid fenomeen en een belachelijke sjiek-de-friemel naam voor een doodgewoon kopje met opgeschuimde melk speciaal voor jouw kroost.
Voor ons een caffe latte met amandelmelk en we schoven aan op het terras buiten.
Welgeteld 10 seconden later lag haar babyccino op de grond en werd ze bijna overreden door een tram.

Nee echt relaxed was het niet en van praten kwam het al helemaal niet.
Het werd zo’n half gesprek van: ‘Ooh dus het gaat helemaal niet lekker met je relatie’… en dan een minuut later – nadat ik Ava weer vanonder een tafeltje had geplukt-…’huh waar waren we nou gebleven?’
Ter afleiding een pen gevraagd bij de barrista, zodat ze lekker kon tekenen…op…tja wat?een servetje dan maar?
Alles werd uit de kast getrokken om haar maar bezig te houden zodat wij ons gesprek konden voeren.
Ik voelde me schuldig dat ik me niet gewoon beter had voorbereid en een doos vol kleurpotloden, klei, verf, poppenkast etc. had meegenomen om haar te entertainen en misschien was zo’n tuigje waarmee je ze gewoonweg kan vastmaken aan een stoel en hun bewegingsvrijheid tot een straal van een meter beperkt ook wel handig geweest;-)
De vriendin (zonder kind) keek wat beteuterd bij het afscheid…echt weten hoe het met haar ging, wist ik nog steeds niet.

 

Dus in het vervolg toch alleen maar zonder krijsende peuter koffietjes doen?
Dat hoeft gelukkig niet, want laatst had ik zoals vanouds een lekkere koffie EN een diepgaand gesprek met een vriendin, terwijl Ava druk was met zandkastelen bouwen in de zandbak.
Zij blij, ik blij!
En omdat ik elke mom dat gun, deel ik hier graag even twee van mijn pas ontdekte mom- en kindvriendelijke plekjes in Amsterdam.
Plekjes om te koesteren en te delen!
En die heus niet alleen maar gevuld zijn met andere koffie slempende mama-kliekjes (ulgh!), maar gewoonweg echt heel leuk zijn.
Suggesties van andere mom’s in Amsterdam zijn uiteraard welkom, want er zijn vast meer van dit soort paradijsjes te vinden.
Zie jullie daar!

 

De Liefde
Midden in alle Amsterdamse drukte in West ligt een oase van rust verstopt in het “postzegelparkje” Bilderdijkpark, namelijk horeca-paviljoen De Liefde. Terwijl jij lekker op het grote terras zit, kan je dreumes helemaal los op het grote grasveld ervoor.
Een nog onontdekte parel!
11109450_1118850564796938_301499295084776288_n

 

Terrasmus
Eigenlijk stiekem al een hele tijd mijn favo hangout en ik hoor steeds meer mensen erover. Dit schattige no-nonsense cafeetje ligt in het Erasmuspark in BoLo Amsterdam en heeft een fijn terras naast de speeltuin met zandbak. Ze hebben er Italiaanse koffies, verse sappen&smoothies en meer lekkers. En als je een tosti besteld, brengen ze die gewoon tot aan de zandbakrand.
Ook organiseren ze hier leuke kleinschalige festivals in de zomer.

10371222_640469569363317_1592825697000999729_o

 

Liefs Amsterdam-mom

Even voorstellen: blogster Amsterdam-mom Romy

IMG_8516

Romy is vierendertig jaar en moeder van dochter Ava (2 jaar), in haar blogs voor Koter&Co deelt ze haar belevenissen en ervaringen als mom in de stad Amsterdam