Er zijn altijd van die dingen die iedereen geloofd maar eigenlijk hartstikke fabels zijn! Koter & Co zet er een aantal op een rijtje.

16659893_m

  1. Eten voor twee

Dit is misschien wel de grootste fabel: eten voor twee. Hoe vaak hoor je vrouwen dat niet zeggen: “ja ik eet wat veel, maar ik eet voor twee!”. Je hebt wel sneller een laag bloedsuikergehalte dus het is aan te raden je eten over de dag te verspreiden.

  1. Seks tijdens de zwangerschap is niet verstandig

Seks tijdens de zwangerschap kan geen kwaad. Je kunt de baby geen pijn doen, in tegenstelling wat vooral sommige mannen denken.

  1. Sporten tijdens de zwangerschap is slecht

Juist niet! Uit onderzoek blijkt dat wanneer aankomende moeders sporten, zij een grotere kans hebben op een gezonde baby. Er zijn uiteraard wel sporten die niet zo verstandig zijn om te doen. Diepzeeduiken, bungeejumpen, parachutespringen en sporten waarbij je kans hebt om te vallen zoals paardrijden kun je maar beter niet doen.

  1. De vorm van je buik verklapt het geslacht van de baby

Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat als een baby hoog in de baarmoeder zit en de buik rond is dat het een meisje is. Bij een jongen zou deze lager in de baarmoeder zitten en meer aan de zijde. Dit is dus niet waar. Ondanks dat jongens wellicht wat groter zij, liggen ze niet op een andere positie in de baarmoeder. Dit hangt eerder van de baarmoeder van de zwangere vrouw af dan van het geslacht van de baby.

  1. Een bevalling overdag of snachts is even moeilijk

Uit onderzoek blijkt dat een bevalling snachts beter en sneller gaat. Ook schijnt een kindje dat in de nacht is geboren minder last te krijgen van complicaties. Dit geldt wel vooral bij het eerste kind.

Lees ook eens de feitjes

Heb jij nog andere fabels?