Tegenwoordig kun je allerlei spelletjes online doen, je hoeft er de deur niet meer voor uit! Waarom is buitenspelen voor kinderen dan zo gezond?
Ten eerste willen kinderen graag buiten spelen als ze daar de kans voor krijgen. Mijn kleindochter Ava doet niets liever dan de hele dag buiten spelen. Ze is 2 jaar en een paar maanden en vermaakt zich uren met een hoop zand en een bak water. Met een gietertje geeft ze de plantjes water, de pop gaat ook mee in bad en oma krijgt een zandtaartje als ontbijt. Buitenlucht is gezond en op de een of andere manier voelen kinderen dat.  Hier 5 redenen waarom het goed is om buiten te spelen:

1. Bewegen

Als een kind lekker buitenspeelt, ontwikkelt het zich zowel geestelijk als lichamelijk.

2. Leren

Als een kind buitenspeelt leert hij of zij heel goed afstand, ruimte, diepte en snelheid inschatten.

3. Overgewicht

Als een kind veel buitenspeelt en dus veel beweegt zal ze minder kans krijgen op overgewicht of diabetes.

4. Sociale contacten

Kinderen spelen graag buiten omdat er ook andere kinderen buiten zijn, ze vinden het prettig om samen te spelen, hier leren ze om samen te delen en te spelen. Het vertrouwen van een kind wordt hierdoor vergroot.

5. Gezonde slaap

Onderzoek heeft aangetoond dat te veel beeldscherm zorgt voor een slechte slaap. Van buitenspelen en de gezonde buitenlucht wordt je lekker moe en je slaapt dus als een roosje!